Gå til hovedinnhold

Velkommen til Bøensætre!

Et unikt eksempel på husmannskulturen i Østfold er Bøensætre i Aremark kommune. En husmannsplass der samspillet mellom natur, dyr og mennesker settes i fokus.

Da Bøensætre har skrevet kontrakt om innspilling av Farmen kjendis holdes gården stengt frem til 1. august

11796348_813700725418355_3484255054519320789_n

Opplevelser

Hva med å legge ditt møte eller konferanse til Bøensætre. Eierne er svært opptatt av å bruke mest mulig «ureist» mat. Her holdes det forskjellige kurs som helsereiser med hjemmelaget kosmetikk og mat av ville vekster. Matreiser med urkorn og spiring av belgvekster, yoga og tilstedeværelse i naturen(mindfulness). Hedda og Egil Kortnes gjør sitt til at besøkende får et interessant, hyggelig og ikke minst lærerikt opphold i historiske omgivelser. Bøensætre tilbyr både kurs og undervisning, mat, drikke og overnatting på bestilling.

Gavekort

Ønsker du å gi en helt annerledes gave i år? Gavekortet kan brukes på alt vi tilbyr av kurs, mat og produkter. Ta kontakt med oss for mer informasjon eller bestilling.

Gavekort for Bøensætre.

Event – Kampen som Husmann

Ønsker du å oppleve husmannslivet, eller har en drøm om å være med i Farmen på TV2? Nå har du mulighet til en smakebit av livet slik det fremsto for ca 100 år siden. Bli med på vårt Farmen inspirerte event «Kampen som Husmann». Dette er en historisk opplevelse som passer for grupper på 14-30 stk. Ta med deg venner eller kolleger og bli med på en uforglemmelig opplevelse. Dette er et perfekt event hvor teambuilding og samarbeid skal stå i fokus. Vi tilpasser opplegget til årstiden og kan skreddersy etter dine ønsker.

TV2s populære realitysere «Farmen» ble spilt inn på Bøensæter høsten 2007. Serien ble sendt våren 2008 og oppnådde solide seertall. Senere har også Tysk «Farmen» vært spilt inn her.

Vi har også andre arrangementer og event som tar deg med på utfordringer hvor samarbeid, konkurranse og hardt arbeid er avgjørende.

Se videoen under og les mer om «Kampen som Husmann» her.

11698468_798733900248371_4076183456826457899_n

Historie og landskap

Bøensætre framstår i dag som en levende husmannsplass med husdyr og helårsbosetning i et restaurert kulturlandskap slik det framstod rundt århundreskiftet. Her speiles slitet for det daglige brød i de mange steinrøysene, små teigene og jordlappene med dårlig drenering.

Husmannstiden kommer ikke tilbake, men tanken bak restaureringen og driften av Bøensætre er å gi kunnskap om kultur, historie, landskap, flora og fauna. Plassen drives etter økologiske prinsipper. Her kan du overnatte i et av de gamle husene med nøktern, men likevel god standard. Hver eneste dag på Bøensætre byr på nye opplevelser og iakttakelser. Detaljrikdommen er imponerende stor.

Med dagens drift prøver man å holde historien levende og samtidig bevare det åpne kulturlandskapet med lauvingstrær og blomsterrike engbakker. Hvert år arrangeres det slåttekurs hvor det blir slått med ljå og hersjet, slåtten avsluttes alltid med slåttegrøt.

 

Livet på Bøensætre

En film fra Riksantikvaren

Kampen som Husmann

Bli med på årets sommerevent.

Flyvideo av plassen

En film av Ketil Koppang som gir et oversiktelig bilde av gården.