Velkommen til Bøensætre i Aremark

Vær oppmerksom på at vi kun har åpent etter avtale eller ved oppsatte arrangementer.


Bøensætre er ingen åpen besøksgård, men holder kurs og arrangementer du kan melde deg på. Se alle kommende arrangementer her.

Kampen som husmann er et Farmen-inspirert gruppeevent som passer perfekt for bedrifter eller større grupper som vil oppleve husmannskulturen på nært hold.

Bli med på et matkurs med økologisk urkorn og belgvekster.
Nydelige retter til både frokost, lunsj og middag.
Ta kontakt for påmelding

Hos oss kan du overnatte i husmannsstue, stabbur og skolestue. Kontakt oss om du ønsker du å leie et eller flere hus for en natt, helg eller uke. Vi har nøktern, men god standard.

Bøensætre skreddersyr opplevelser for større grupper og bedrifter. Les om alt vi kan sette sammen slik at dagen passer deres behov. Vi tilbyr pakker både med og uten overnatting.

Vi er stolte av å ha huset Kjendis-Farmen her på Bøensætre i år. Vi gleder oss til å se årets innspilling på TV2 utover høsten. Les mer om innspillingene her.


Bøensætre
– historie og landskap

Bøensætre framstår i dag som en levende husmannsplass med husdyr og helårsbosetning i et restaurert kulturlandskap slik det framstod rundt århundreskiftet.

For drøyt 100 år siden nådde husmanns samfunnet her inne i skogen sitt høydepunkt med til sammen 19 plasser, hvorav Bøensætre representerte et samfunnssystem og levemåte som hadde stor utbredelse gjennom flere hundre år. Ved inngangen til 1900-tallet var det så mange barn i området at Bøensætre ble opprettet som egen skolekrets. Den gamle skolestua var i drift helt til ut på 1950-tallet. …les mer