Hopp til innholdet

Bøensætre Husmannsplass

Velkommen til vår idylliske husmannsplass i de dype skoger i Aremark.
Vi tilbyr både kurs og opplevelser, og starter nå også opp med et spennende utdanningsløp innen Permakultur i samarbeid med Aremark kommune, Bygdemiljøpakka, Viken Fylkeskommune og Fagskolen i Viken.

Vi tar også fortsatt imot grupper hvor du kan leie deg inn i et av våre hus som ble brukt under innspillingen av Farmen kjendis. Her leverer vi skreddersydde opplevelser og ønsker minimum 10 personer i hver gruppe.

Eller hva med en dag med Farmen eventet vårt «Kampen som husmann», gårdstur med hvilepuls, et kurs eller en overnatting i et av husene som ble brukt under innspillingen av Farmen kjendis? Mer om hva vi tilbyr finner du også under KURS OG ARRANGEMENTER og GRUPPER.

Vær oppmerksom på at vi kun har åpent etter avtale eller ved oppsatte arrangementer ellers stengt.


På Bøensætre jobber vi med å ta vare på den gamle husmannskulturen samtidig som vi fletter inn mere nytenkende permakulturprinsipper. Ta vare på jorda, mennesker og retferdig resurssfordeling

Bøensætre er ingen åpen besøksgård, men holder kurs og arrangementer du kan melde deg på. Se alle kommende arrangementer her.

Kampen som husmann er et Farmen-inspirert gruppeevent som passer perfekt for bedrifter eller større grupper som vil oppleve husmannskulturen på nært hold.

Kjendisfarmen 2022 på Bøensætre

Innspillingen av Kjendis-Farmen skjedde på Bøensætre i 2021. Da opplevde disse deltakerne en fin vår og sommer på husmannsplassen dypt i Aremarks skoger.

Bøensætre skreddersyr opplevelser for større grupper og bedrifter. Les om alt vi kan sette sammen slik at dagen passer deres behov. Vi tilbyr pakker både med og uten overnatting.

Hos oss kan du overnatte i husmannsstue, stabbur og skolestue. Kontakt oss om du ønsker du å leie et eller flere hus for en natt, helg eller uke. Vi har nøktern, men god standard.


Bøensætre
– historie og landskap

Bøensætre framstår i dag som en levende husmannsplass med husdyr og helårsbosetning i et restaurert kulturlandskap slik det framstod rundt århundreskiftet.

For drøyt 100 år siden nådde husmanns samfunnet her inne i skogen sitt høydepunkt med til sammen 19 plasser, hvorav Bøensætre representerte et samfunnssystem og levemåte som hadde stor utbredelse gjennom flere hundre år. Ved inngangen til 1900-tallet var det så mange barn i området at Bøensætre ble opprettet som egen skolekrets. Den gamle skolestua var i drift helt til ut på 1950-tallet. …les mer

Besøk nåtidens Melkerampe
– og følg Bøensætre på Facebook og Instagram