Hopp til innholdet

Famen-Hedda

  • av

 

For andre gang har Hedda Kortnes fra Lier vært mentors kone i Farmen på TV2. – Kjendisversjonen var helt annerledes, men veldig moro, sier hun.

Cecilie Johannessen

cecilie.johannessen@lierposten.no

901 96 106

I 2016 fikk Hedda sin debut som mentors kone i Farmen.

Da hun ble spurt om gjenta rollen i Farmen kjendis våren 2017, var det en overraskelse.

– Det var veldig gøy å bli spurt. Produksjonsselskapet Strix og TV2 har hatt policy å ikke bruke mentor og mentors kone mer enn en gang, så derfor var det ekstra hyggelig, sier hun.

Farmen-Hedda

Hun kan trygt kalles Farmen-Hedda, for i tillegg til å ha vært mentors kone to ganger, driver hun til hverdags den tidligere Farmen-gården Bøensæter i Aremark sammen med ektemannen Egil.

Denne gangen var ukesoppdragene litt annerledes enn første gang, og Hedda synes det var både artig og interessant å jobbe i produksjonen.

– Det var mye mindre ukesoppdrag, og lengden på oppholdet er jo mye kortere. Men det ble litt utfordringer på andre måter, ler hun, og forklarer:

– Disse kjendisene har jo gjerne en del nykker, men det var veldig moro.

Rollen som mentors kone er større enn det som kommer fram på TV, forklarer hun. Blant annet var det Hedda og mentor Rolf Arild Engebretsen som ønsket kjendisene velkommen til gården og viste deltakerne rundt.

– Da fikk vi jo oppleve den første reaksjonen til alle som var med, og da fikk vi jo se litt, sier hun.

– Var det noen som overrasket deg?

– Absolutt. Fotomodell Maiken (Wahlstrøm Nilssen, red.anm.) dro skikkelig til og var veldig flink med dyra. Og så var det veldig synd at Aune Sand gikk ut så fort, for han var en veldig spennende profil å jobbe med, sier hun.

 

Ville vekster

En av Heddas hjertesaker som hun også får brukt mye som mentors kone er bruk av ville vekster.

At kjendisutgaven av Farmen ble spilt inn på våren i stedet for på sensommeren som den vanlige versjonen, gjorde det litt mer utfordrende med tanke på hva som kunne høstes og brukes på gården.

– Jeg fikk lært deltakerne en del om bruk av ville vekster, og det var litt gøy å fremme det jeg brenner for med å utnytte naturen. For eksempel var utvalget i kjøkkenhagen minimalt, så da var det ekstra viktig å bruke alternative vekster, sier hun.

– Var det annerledes å være med denne gangen?

– I fjor da jeg var på den vanlige Farmen ble jeg fremstilt litt mer streng, pirkete og nøye, nå er det helt motsatt. Dette er mer kose-Farmen, ler hun.

 

Farmen-inspirasjon

Også i det virkelige livet på Bøensæter tar Hedda med seg litt av Farmen.

– Vi må jo benytte oss av at vi bor på en tidligere Farmen-gård, og jobber med et konsept som heter «Kampen som husmann», forklarer hun.

Her kan firmaer og grupper komme og «leke» en miniversjon av Farmen.

– Deltakerne deles inn i to familier. I stedet for storbonde velges husmann, og i stedet for ukesoppdrag får de timesoppdrag. Så skal det kjempes i kamper hvor vinneren blir ny husmann, mens taperen blir trell hos vinnerlaget, sier hun. Trellen må så jobbe seg opp for og komme tilbake til sin opprinnelig familie, vi kan jo ikke sende hjem folk!

 

Nå er deltakerne inne i finaleuka, og ukesoppdragene er over.

Om Hedda blir å se mer på skjermen må vi bare vente og se, men det hun kan fortelle er at hun skal på finalefesten førstkommende helg.

Og det gleder hun seg til.

– Det skal bli moro, og jeg gleder meg til å se alle igjen, sier hun, og etter spørsmål fra Lierposten ramser hun opp flere hun satte stor pris på å bli kjent med:

– Jeg gleder meg til å se igjen Inga Berit Lein, hun er en kjempedame. Og Jeger-Tvillingene er veldig ålreite. Og Aune Sand, da, han er en helt utrolig person. Og så har du jo Pål Anders Ullevålseter som er en flott kar. Han glei rett inn i gruppa, og det var veldig moro å se hvordan en inntrenger på Farmen tar gruppa med storm.

Del dette: