Hopp til innholdet

Halden Arbeiderblad 8. Oktober 2014

  • av

Bøensætre var i hjertet vårt hele tiden

– Vi ble aldri ferdig med Bøensætre etter at vi dro for ti år siden. Nå gleder vi oss til å eie stedet.

TILBAKE: Hedda og Egil Kortnes er minst like glade for å eie Bøensætre som de var for å bli vertskap i 2000.Arkivbilde.
TILBAKE: Hedda og Egil Kortnes er minst like glade for å eie Bøensætre som de var for å bli vertskap i 2000.Arkivbilde. (Foto: Nina H. Danielsen)

Det sier Hedda og Egil Kortnes, etter at de trakk det lengste strået i budrunden om den gamle husmannsplassen i Aremark.

Aremark kommune solgte husmannsplassen og skogen for seg. Alf Ulven sikret seg sistnevnte.

 

Er på elgjakt

Ekteparet, som bor og arbeider i Lier kommune i Buskerud, var vertskap på Bøensætre fra 2000 – 2004, og de ser fram til «å begynne der vi slapp».

– Stedet er helt fantastisk, og Aremark har all ære av hvordan de har forvaltet eiendommen, sier Egil Kortnes og beklager at han «må være kort»

– Jeg er på elgjakt, og her går losen, ler han.

– Men vi vil videreutvikle Bøensætre i tråd med tidligere drift. Det vil si at vi fortsatt ta imot skoleklasser, konferanser og ikke minst arrangere kurs om gamle mat- og jordbrukstradisjoner, sier han.

Herlig uberørt

Det siste er det Hedda Kortnes som skal stå for. Hun har 20 års bakgrunn som bonde og gartner og driver i dag firmaet God Helhet.

Der tilbyr hun både yoga og Mindfulness, i tillegg til kurs om blant annet gamle kornsorter og belgvekster.

– Det dreier seg om blant annet svedjerug som ble dyrket mens det ennå ulmet i nedbrent kvist og kratt, spelt, emmer og enkorn. Felles for dem alle er at de inneholder langt mer protein enn dagens korn, sier hun.

– I dag har vi sprøytet bort mat med høyt næringsinnhold til fordel for langt mindre næringsrike vekster. Derfor vil Bøensætre være et eldorado: der har det aldri vært sprøytet eller blitt gjødslet på kunstig vis, sier hun.

Var i hjertet

Så vi klarte aldri å gi helt slipp på Bøensætre. Stedet var i hjertet vårt hele tiden. Derfor er vi også veldig glade for å bli de nye eierne og gleder oss veldig til å dra tilbake.

– Nå er ikke kontrakten formelt undertegnet, men vi regner med å kunne ta over en gang på nyåret, sier Hedda Kortnes.

Del dette: