Hopp til innholdet

Kurs i fermentering

  • av

Fermentering kurs

 

 

Kom på kurs til vakre Bøensære og lær mer om gamledags konserverings metoder.
I urtehagen plukker vi inn grønnsaker og urter som skal legges ned på kurkker.
Det blir smaksprøver, knaing og innføring i forskjellige fermenterings teknikker.
Fermentering er en gjæringsprosess der det foregår en nedbrytning av proteiner. Prosessen skyldes mikroorganismer som naturlig finnes i blant annet grønnsaker ,og da har melkesyrebakteriene en sentral rolle. I fermenteringsprosessen spalter mikroorganismen stivelse og sukker, og det dannes smak- og aromastortrer. Mat som er melke syrnet er delvis brutt ned, slik at kroppen får god hjelp når den skal fordøye maten. Mat som er behandlet på denne måten er full av enzymer og probiotiske bakterier som hjelper til med å holde magen og tarmsystemet i balanse.
Fermentering er noe man har holdt på med i tusenvis av år, man regner med at mennesker alltid har forsøkt å foredle og konservere mat og drikke. Og før de moderne konserveringsmidlene gjorde inntog i mastindustrien måtte en nødvendigvis anvende andre metoder for å forlenge holdbarheten på matvarene.
Nå pasteurisere man og bruker kunstige tilsetningsstoffer for å forlenge matvarenes holdbarhet, noe som ikke minst tar knekken på bakteriene. Også de gode. Død eller prosessert mat er svært vanskelig for kroppen å fordøye. Nyere forskning viser at vi har en stor reduksjon i bakteriekolonier i tarmen som kan relateres til de mange livsstilsykdommene som flere og flere sliter med. Og derfor gir fermentert mat en helsegevinst ved å tilføre flere bakteriestammer til tarmen.
Ta med eget glass du kan få hele hånda de ned i (1L norgesglass).
Faktura vil bli sendt ut ved påmelding.
Kursholder: Hedda Kortnes

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *